Elveţia nu va ajuta producătorii europeni să evite interdicţiile la exporturi impuse de Rusia

Elveţia nu va permite exportatorilor de alimente din Uniunea Europeană să-şi transporte mărfurile către Rusia pe teritoriul său, pentru a evita embargoul Moscovei, în condiţiile în care mai multe companii s-au manifestat în acest sens, informează RIA Novosti.

455 afișări
Imaginea articolului Elveţia nu va ajuta producătorii europeni să evite interdicţiile la exporturi impuse de Rusia

Elveţia nu va ajuta producătorii europeni să evite interdicţiile la exporturi impuse de Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rusia nu a interzis exporturile din Elveţia, aşa cum s-a întâmplat cu ţările din Uniunea Europeană sau cu Statele Unite, întrucât nu s-a alăturat acestora în demersul de impunere a sancţiunilor economice asupra Moscovei, pe fondul anexării Peninsulei Crimeea şi al tensiunilor din estul Ucrainei.

În aceste condiţii, mai mulţi producători din ţările UE au încercat să găsească soluţii pentru a continua să exporte către Rusia, iar una dintre alternativele găsite a fost transportarea produselor prin Elveţia.

Biroul Federal pentru Agricultură a anunţat, însă, că a refuzat cererile venite din partea mai multor exportatori de fructe, legume şi alimente şi că va continua să facă acest lucru, dacă va fi cazul.

Motivul invocat este că Elveţia trebuie să certifice normele de igienă pentru alimentele exportate de pe teritoriul său, ceea ce nu poate face atât timp cât produsele sunt procesate în afara graniţelor ţării, a explicat un purtător de cuvânt al instituţiei, Jurg Jordi.

Elveţia s-a manifestat în acelaşi sens şi cu luni în urmă, când a anunţat că nu va permite Rusiei să folosească teritoriul său cu scopul de a încălca sancţiunile impuse de Occident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici