Enel a inaugurat cel mai mare parc eolian din Grecia

Enel, prin filiala sa de energie regenerabilă Enel Green Power Hellas, a conectat la reţea noul său complex de parcuri eoliene Kafireas, cel mai mare de acest fel din ţară, cu o capacitate totală de peste 154 MW.

221 afișări
Imaginea articolului Enel a inaugurat cel mai mare parc eolian din Grecia

Enel a inaugurat cel mai mare parc eolian din Grecia

Situat în municipalitatea Karystos (Evia), complexul Kafireas a necesitat o investiţie totală de aproximativ 300 de milioane de euro.

EGPH operează deja două parcuri eoliene în municipalitatea Karystos, respectiv Iliolousti I (7,5 MW) şi Iliolousti II (9 MW).

Kafireas este un complex de şapte parcuri eoliene cu 67 de turbine care va fi capabil să genereze aproximativ 480 GWh pe an şi va contribui la reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă cu 315.000 tone anual. Complexul energetic este susţinut de un acord de achiziţie a energiei electrice (PPA) pe 20 de ani cu Operatorul Elen al Pieţei de Energie Electrică (DAPEEP).

Proiectul eolian include interconectarea cu Grecia continentală printr-un cablu de înaltă tensiune aerian, subteran şi submarin de 150kV, precum şi două noi staţii de transformare de 150 kV în Evia. Energia electrică din Kafireas va fi distribuită în reţeaua naţională din Grecia continentală prin staţia de înaltă tensiune situată în Pallini, Attica.

 

Taguri:
enel,
grecia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici