Enel Green Power a conectat la reţea cel de-al treilea parc fotovoltaic dezvoltat în România

Enel Green Power a conectat la reţea parcul fotovoltaic de la Colibaşi, judeţul Giurgiu, cu o putere instalată de 6,5 MW, al treilea proiect operaţional de energie solară al companiei în România.

528 afișări
Imaginea articolului Enel Green Power a conectat la reţea cel de-al treilea parc fotovoltaic dezvoltat în România

Enel Green Power a conectat la reţea cel de-al treilea parc fotovoltaic dezvoltat în România (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

Centrala fotovoltaică de la Colibaşi va genera până la 8 milioane kWh de electricitate în fiecare an, suficient pentru a alimenta aproximativ 7.000 de gospodării, se arată într-un comunicat al Enel Green Power, parte a grupului italian Enel.

Compania a conectat în iulie la reţea primele două parcuri fotovoltaice dezvoltate în România, situate în judeţul Prahova, cu o capacitate instalată de aproximativ 19 MW.

Astfel, Enel Green Power deţine în România instalaţii solare cu o putere de 26 MW. Compania mai deţine în România centrale eoliene cu o putere instalată totală de 498 MW.

Grupul Enel controlează în România şi activităţi de distribuţie şi furnizare a electricităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici