Erată: Declaraţia lui Ponta privind cota unică viza creşterea veniturilor bugetare în contextul menţinerii cotei unice de 16 %

Premierul a declarat, luni, la Târgu Jiu, într-o conferinţă de presă, că veniturile bugetare din acest an au crescut doar prin "decapitarea caracatiţei" care era în vârful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

1346 afișări
Imaginea articolului Erată: Declaraţia lui Ponta privind cota unică viza creşterea veniturilor bugetare în contextul menţinerii cotei unice de 16 %

Erată: Declaraţia lui Ponta privind cota unică viza creşterea veniturilor bugetare în contextul menţinerii cotei unice de 16 % (Imagine: Shutterstock)

"Ministerul de Finanţe trebuie să se ocupe mai mult de strâns bani şi mai puţin de venit cu idei extraordinare, însă, pe de altă parte, e foarte clar că această cotă unică de 16%, pentru a avea bani pentru şcoli, pentru spitale, pentru drumuri, trebuie să crească. Oricum, în acest an au crescut veniturile bugetare, dar într-un singur fel au crescut, eliminând din conducerea ANAF acea caracatiţă de corupţie pe care acum procurorii în sfârşit o anchetează. Numai eliminând vârful de corupţie al ANAF-ului am reuşit să avem încasări mult mai mari la bugetul de stat", a precizat Ponta.

Prim-ministrul a menţionat că, pentru următorii ani, sistemul fiscal din România trebuie regândit pentru ca veniturile la buget să fie mai mari decât cele de până acum, Ponta precizând că bugetul pe care l-a moştenit de la vechiul Cabinet se termina în luna septembrie.

"Parcă în septembrie România pleca în vacanţă sau anul se termina în septembrie. … În 2013-2016 trebuie să aşezăm sistemul fiscal în aşa fel încât să avem resurse pentru proiectele mari", a declarat premierul, care a menţionat că şi recentele tăieri de fonduri de la unele proiecte de investiţii au fost făcute tot pentru a asigura o mai bună cheltuire a banilor publici.

Ponta spune că banii luaţi de la unele proiecte aflate în derulare, cum ar fi centura de sud a municipiului Bucureşti, asigurau finanţare pentru unele firme "ale PDL".

Premierul a precizat că banii respectivi nu asigurau finalizarea lucrărilor, ci doar finanţarea necesară pentru PDL, investiţiile putând fi duse la bun sfârşit în zeci sau chiar sute de ani dacă li s-ar fi asigurat în continuare aceleaşi sume de bani pentru executarea lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici