Erdogan reinventează economia. Turcia a micşorat dobânda de referinţă, în ciuda unei inflaţii de aproape 80%

Banca centrală a Turciei a şocat pieţele joi cu o reducere a ratei dobânzii de politică monetară de referinţă, în ciuda faptului că inflaţia din ţară se situează aproape de 80%.

2832 afișări
Imaginea articolului Erdogan reinventează economia. Turcia a micşorat dobânda de referinţă, în ciuda unei inflaţii de aproape 80%

Principala sa rată de politică monetară, care a fost de 14% în ultimele şapte luni, a fost redusă la 13%, într-un dezacord total cu ceea ce fac alte bănci centrale din întreaga lume, notează CNBC.

Inflaţia din Turcia pentru luna iulie a crescut cu 79,6 % în ritm anual, cea mai mare din ultimii 24 de ani, în timp ce ţara se confruntă cu o creştere a costurilor alimentelor şi energiei şi cu strategia neortodoxă de lungă durată a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în materie de politică monetară.

Pe pieţe, indicele BIST a anulat creşterile din timpul şedinţei pentru a se tranzacţiona în scădere cu 0,8% după decizie, potrivit Reuters, în timp ce lira turcească a scăzut puternic în raport cu dolarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici