Ericsson îşi extinde birourile din West Gate la 16.000 metri pătraţi

Ericsson România, subsidiara locală a producătorului suedez de echipamente de telecomunicaţii, îşi extinde cu 4.000 de metri pătraţi suprafaţa de birouri ocupată în parcul de birouri West Gate, deţinut de Genesis Development în vestul Bucureştiului.

919 afișări
Imaginea articolului Ericsson îşi extinde birourile din West Gate la 16.000 metri pătraţi

Ericsson îşi extinde birourile din West Gate la 16.000 metri pătraţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suprafaţa închiriată de Ericsson ajunge astfel la 16.000 de metri pătraţi, în timp ce perioada contractuală a fost prelungită până în anul 2019, potrivit unui comunicat al dezvoltatorului, deţinut de omul de afaceri Liviu Tudor.

Ericsson România şi-a relocat activitatea în complexul de birouri West Gate în anul 2008, când a închiriat o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi. Compania s-a extins treptat în trei din cele cinci clădiri ale parcului de afaceri, iar cea mai recentă extindere va atrage după sine şi o consolidare a birourilor.

Începând din toamna acestui an, Ericsson îşi va extinde cu 4.000 de metri pătraţi suprafaţa ocupată în West Gate, de la 12.000 la 16.000 de metri pătraţi, consolidându-şi activitatea în două clădiri, în care va ocupa în total şase etaje.

"Pe piaţa spaţiilor de birouri, relaţia chiriaş-proprietar se întinde pe cel puţin cinci ani. În această perioadă, businessul companiilor evoluează şi de aceea, în calitate de proprietar, trebuie să dăm dovadă de flexibilitate pentru a le putea acoperi toate cerinţele. Colaborarea cu Ericsson este unul dintre cele mai bune exemple: urmărim atât posibilitatea de extindere a suprafeţei ocupate, cât şi consolidarea operaţiunilor pentru o mai bună eficientizare", a declarat Liviu Tudor, preşedintele Genesis Development.

Pe lângă extinderea suprafeţei ocupate, Ericsson a prelungit şi contractul de închiriere, urmând săîşi desfăşoare activitatea în parcul de afaceri West Gate până în anul 2019, perioada contractualătotalizând 11 ani.

În urma acestei extinderi, gradul de ocupare al West Gate a crescut la 96%. Alte extinderi importante realizate recent au fost Société Générale (de la 2.500 la 5.000 de metri pătraţi) şi WNS, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de BPO (de la 1.500 la 4.000 de metri pătraţi).

Printre companiile care au sediul în West Gate se mai numără şi Dacia Renault, Siemens, Accenture, PPD (Pharmaceutical Product Development), Panasonic, Citibank, Alpha Bank, Carestream Health şi Medicover.

West Gate, amplasat în cartierul Militari, în imediata apropriere a staţiei de metrou Preciziei, este compus din cinci clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 75.000 de metri pătraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici