Erste reduce fondul comercial cu aproximativ 350 milioane euro, în special la BCR

Erste Group a anunţat reducerea fondului comercial cu aproximativ 350 milioane euro, în principal pentru amortizarea fondului comercial al BCR, ca urmare a aplicării unor cerinţe mai stricte privind adecvarea capitalului în testele anuale privind calitatea activelor.

213 afișări
Imaginea articolului Erste reduce fondul comercial cu aproximativ 350 milioane euro, în special la BCR

Erste reduce fondul comercial cu aproximativ 350 milioane euro, în special la BCR (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Grupul bancar austriac a mai anunţat o măsură similară în luna ianuarie a acestui an, când a operat o scădere cu aproximativ 300 milioane euro a fondului comercial, în special pentru amortizarea fondului comercial al BCR.

De asemenea, Erste a amortizat la jumătatea anului trecut fondul comercial al BCR cu 210 milioane euro, după ce în octombrie 2011 a efectuat o amortizare cu 700 milioane euro a fondului comercial al subsidiarei din România.

Astfel, ar putea rezulta o amortizare totală de aproximativ 1,5 miliarde euro a fondului comercial al BCR în ultimii doi ani şi două luni.

"Testele anuale privind deprecierea fondului comercial efectuate asupra activelor Erste Group au determinat reducerea fondului comercial cu aproximativ 350 milioane euro (înainte de taxe), asociată în principal cu subsidiara românească BCR. Aceasta a fost cauzată în principal de cerinţele mai stricte privind adecvarea capitalului aplicate în cadrul acestor teste", se arată într-un anunţ publicat marţi de Erste.

Amortizarea va fi înregistrată în trimestrul al patrulea al acestui an şi nu va avea niciun impact asupra ratelor de adecvare a capitalului ale grupului.

Totodată, Erste confirmă estimările pentru acest an cu privire la rezultatul operaţional, costul riscului şi performanţa subsidiarei româneşti pe retail şi segmentul IMM-urilor.

Erste Group anticipează îmbunătăţirea situaţiei riscului de credit în România în acest an şi revenirea pe profitabilitate pe segmentul retail şi cel al IMM-urilor, excluzând efectele extraodinare legate de taxare, potrivit raportului financiar al grupului pentru trimestrul al treilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici