„Este o zi grea pentru noi”: Twitter a scăzut cu 1,3 miliarde de dolari. Elon Musk, Bill Gates şi Barack Obama printre cei afectaţi

  • Miercuri, conturile de Twitter ale unor personalităţi precum Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Barack Obama, Joe Biden şi Kanye West au fost sparte de hackeri,
  • Hackerii s-au folosit de conturile personalităţilor menţionate anterior pentru a promova o escrocherie cu Bitcoin,
1115 afișări
Imaginea articolului „Este o zi grea pentru noi”: Twitter a scăzut cu 1,3 miliarde de dolari. Elon Musk, Bill Gates şi Barack Obama printre cei afectaţi

Jack Dorsey, fondatorul şi CEO-ul reţelei de socializare Twitter

Miercuri, conturile de Twitter ale unor personalităţi precum Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Barack Obama, Joe Biden şi Kanye West au fost sparte de hackeri, numărul total de conturi putând să ajungă până la 130, potrivit unei anchete lansate de reţeaua de socializare, scrie Business Insider.

„Este o zi grea pentru noi, cei de la Twitter. Cu toţii ne simţim groaznic pentru ceea ce s-a întâmplat”, a declarat CEO-ul Jack Dorsey.

Hackerii s-au folosit de conturile personalităţilor menţionate anterior pentru a promova o escrocherie cu Bitcoin, reuşind să strângă o sumă de până la 120.000 de dolari.

În primele ore are şedinţei de tranzacţionare de joi, acţiunile au scăzut cu 3%, în timp ce valoarea de piaţă a companiei a înregistrat o scădere de 1,3 miliarde de dolari. În prezent, există posibilitatea conform căreia atacul a fost realizat cu ajutorul unui angajat din interiorul companiei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici