Estonia a avut o creştere economică de 8% în primul trimestru, cea mai puternică din 2007

Produsul Intern Brut (PIB) al Estoniei a crescut cu 8% în primele trei luni raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind estimările şi marcând cel mai bun trimestru de la începutul lui 2007.

165 afișări
Imaginea articolului Estonia a avut o creştere economică de 8% în primul trimestru, cea mai puternică din 2007

Estonia a avut o creştere economică de 8% în primul trimestru, cea mai puternică din 2007 (Imagine: Shutterstock)

Economia Estoniei a crescut cu 9% în primul trimestru al anului 2007.

Faţă de ultimul trimestru al anului trecut, PIB-ul ţării baltice a urcat cu 2,1% în primele trei luni din 2011.

Estonia a înregistrat în ultimul trimestru al anului trecut o creştere economică anuală de 6,7%, respectiv un avans trimestrial de 2,3%.

Media estmiărilor analiştilor indica un avans de numai 6,1% pentru primul trimestru al acestui an, raportat la perioada similară din 2010.

Creşterea industriei prelucrătoare cu valoare adăugată mare a "contribuit cel mai mult la PIB", potrivit institutului naţional de statistică al Estoniei. Produsele menţionate în special de comunicatul oficial sunt echipamentele pentru radio, TV şi telecomunicaţii, dar şi produsele fabricate din metal.

Exporturile au crescut cu 53% în termeni reali în primul trimestru, potrivit datelor preliminare.

Estonia a căzut într-o recesiunie profundă în primul trimestru al anului 2008 şi a înregistrat, în al doilea trimestru din 2009, o scădere record de 16,6% a PIB. Economia a revenit datorită industriei şi exporturilor, în timp ce cererea internă a rămas la niveluri slabe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici