Etihad Airways din Abu Dhabi negociază preluarea unei participaţii de până la 49% din Alitalia

Compania Etihad Airways, din emiratul Abu Dhabi, negociază preluarea unei participaţii de până la 49% la Alitalia, în contextul încercărilor operatorului aerian italian de a evita falimentul, potrivit cotidianului Financial Times.

97 afișări
Imaginea articolului Etihad Airways din Abu Dhabi negociază preluarea unei participaţii de până la 49% din Alitalia

Etihad Airways din Abu Dhabi negociază preluarea unei participaţii de până la 49% din Alitalia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Etihad Airways ar deveni cel mai mare acţionar la Alitalia dacă ar prelua 49% din acţiunile companiei.

Cele două companii au discutat în ultimele luni preluarea de către Etihad a unei participaţii variind între 30% şi 49% la Alitalia şi o injecţie de capital de până la 350 de milioane de euro, au declarat surse apropiate situaţiei.

Alitalia a refuzat să comenteze.

Bloomberg a scris anterior că o tranzacţie ar putea fi anunţată chiar de joi. O sursă apropiată discuţiilor a declarat pentru Financial Times că este puţin probabil, întrucât negocierile nu s-au încheiat încă.

"Dacă se încheia un acord, se va încheia în următoarele zile", a spus sursa citată de cotidianul britanic.

Alitalia încearcă să evite, pentru a doua oară în cinci ani, falimentul, din cauza concurenţei dure din partea operatorilor low-cost şi a preţurilor ridicate la combustibil.

Compania italiană a încercat sfără succes să găsească un nou partener după ce Air France, în prezent cel mai mare acţionar, cu 25% din titluri, a anunţat că nu va participa la o majorare de capital de 300 de milioane de euro, întrucât operatorul francez este nemulţumit de planul de restructurare adoptat.

Acţionarii au aprobat în luna octombrie majorarea de capital, subscrisă parţial de compania de poştă şi două bănci din Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici