Euro a atins un nou minim al ultimelor opt luni faţă de dolar

Euro a atins joi un nou minim al ultimelor opt luni faţă de dolar, după ce Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a avertizat că economia americană este expusă unor riscuri semnificative, dar nu a anunţat măsuri agresive de suplimentare a lichidităţilor.

130 afișări
Imaginea articolului Euro a atins un nou minim al ultimelor opt luni faţă de dolar

Euro a atins un nou minim al ultimelor opt luni faţă de dolar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Analiştii se îndoiesc că decizia Fed de a creşte ponderea deţinerilor de obligaţiuni pe termen lung în portofoliul său va stimula economia.

La ora transmiterii ştirii, euro era în scădere cu 1,1%, la 1,34205 dolari pe unitate, pe platforma de tranzacţionare EBS, după un minim al şedinţei de 1,34111 dolari pe unitate, cel mai redus nivel după 20 ianuarie.

Indicele dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane faţă de un coş de şase valute, a urcat cu 1,8%, la 78,747. În timpul tranzacţiilor, indicele a atins un vârf de 78,753, cel mai ridicat nivel după 16 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici