Euro este în scădere, după ce a atins cel mai înalt nivel din ultimele şase luni

Euro a coborât de la cel mai înalt nivel atins în ultimele şase luni faţă de dolar, în contextul în care temerile legate de victoria lui Macron în scrutinul prezidenţial francez au fost înlocuite de posibilitatea menţinerii actualului program monetar al Băncii Centrale Europene, potrivit Bloomberg.

1695 afișări
Imaginea articolului Euro este în scădere, după ce a atins cel mai înalt nivel din ultimele şase luni

Euro este în scădere, după ce a atins cel mai înalt nivel din ultimele şase luni

Moneda unică europeană a scăzut în faţa celorlalte, pe fondul victoriei previzibile a lui Emmanuel Macron în scrutinul prezidenţial din Franţa.

Pe de altă parte, preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, este aşteptat să vorbească, miercuri, în faţa parlamentului danez.

Euro a scăzut cu 0,1% în faţa dolarului, până la 1,0990, după ce a crescut până la 1,1023, cel mai ridicat nivel înregistrat din 9 noiembrie.

Acţiunile din Asia au crescut, în afara celor din China, activele japoneze majorându-se pe fondul optimismului asupra îmbunătăţirii creşterii globale, generat de rezultatul alegerilor prezidenţiale din Franţa. Indexul Topix din Japonia a ajuns la cel mai ridicat nivel din decembrie 2015.

Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice En Marche!, a câştigat scrutinul prezidenţial din Franţa, cu 66,06% din voturi, fiind votat de 20,7 milioane de cetăţeni, în timp ce adversara sa, Marine Le Pen, din partea formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional, a obţinut 33,94% din voturi, fiind preferată de 10,6 milioane de alegători, potrivit rezultatelor anunţate de Ministerul francez de Interne, după numărarea a 99,99% din buletinele de vot.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici