Euro-expresul ZDROBEŞTE dolarul ajutat de determinarea lui Merkel, de problemele lui Trump şi de încrederea în economia zonei euro

Dacă vă întrebaţi ce ar impresiona mai mult pieţele financiare dintre un mesaj electoral al cancelarului german Angela Merkel sau un atentat sângeros la Manchester, semn al persis­tenţei ameninţării teroriste în Europa, răspunsul este mesajul cancelarului.

766 afișări
Imaginea articolului Euro-expresul ZDROBEŞTE dolarul ajutat de determinarea lui Merkel, de problemele lui Trump şi de încrederea în economia zonei euro

Euro-expresul ZDROBEŞTE dolarul ajutat de determinarea lui Merkel, de problemele lui Trump şi de încrederea în economia zonei euro (Imagine: Shutterstock)

 
Şi este normal să fie aşa pentru că pieţele caută profit şi indicii privind politicile viitoare. Iar ce se întâmplă acum în Europa le oferă ce caută.
 
Euro-expresul şi-a continuat ieri drumul spre noi maxime faţă de dolar, un curs care vine ca o surpriză pentru pieţe şi analişti. Moneda euro­peană este anul acesta cel mai bun performer din G10 (cele mai tranzacţionate 10 monede ale lumii), apreciindu-se cu 7% faţă de dolar, în condiţiile în care la începutul anului se vorbea de ajungerea la paritate cu moneda americană.
 
 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici