Euro încheie anul 2017 la un nou maxim istoric. Cotaţia afişată de BNR

Cotaţia afişată vineri, la ora 13.00, de Banca Naţională a României este de 4,6597 lei/euro, un nou maxim al tuturor timpurilor după cel din 21 noiembrie, care fusese de 4,6551 lei/euro.

3522 afișări
Imaginea articolului Euro încheie anul 2017 la un nou maxim istoric. Cotaţia afişată de BNR

Euro a atins un nou maxim istoric: 4,6597 lei. Cotaţia afişată de BNR

Şedinţa de tranzacţionare debutase, vineri dimineaţa, la un curs de 4,6529 lei/euro, iar în jurul orei 10.00 a depăşit pragul de 4,66 lei, apoi şi-a continuat ascensiunea şi la ora 12.30 a atins maximul zilei - 4,6628 lei/euro. După care a început să coboare şi la ora 13.00 (momentul afişării cotaţiei oficiale, de către BNR) a ajuns la 4,6597 lei/euro, iar la ora scrierii acestei ştiri cursul se menţine pe palierul 4,6590 lei/euro.

Atât analiştii financiari, cât şi oficialii băncii centrale au avertizat că leul are tendinţe de depreciere pe fondul dezechilibrării balanţei comerciale (importuri/exporturi) şi al creşterii deficitului de cont curent. Pe lângă acest factor, instabilitatea politică şi măsurile pe care mediul de afaceri le consideră ostile pot influenţa moneda naţională, în sensul deprecierii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici