Euro rămâne în preajma maximului istoric faţă de leu. Moneda naţională câştigă teren în faţa francului şi dolarului

  • Euro a rămas, marţi, în preajma maximului istoric faţă de leu
  • Moneda naţională câştigă teren în faţa francului şi dolarului
547 afișări
Imaginea articolului Euro rămâne în preajma maximului istoric faţă de leu. Moneda naţională câştigă teren în faţa francului şi dolarului

Euro rămâne în preajma maximului istoric faţă de leu. Moneda naţională câştigă teren în faţa francului şi dolarului

Cursul de schimb al monedei naţionale în raport cu moneda euro a rămas stabil, marţi, în preajma maximului istoric, cu ajutorul Băncii Naţionale, care a cotat euro la 4,8445 lei, după ce pe interbancar a ajuns la 4,85 lei. Maximul istoric, atins marţi, 17 martie, este de 4,8448 lei.

Leul a câştigat teren în raport cu francul elveţian, pentru prima dată după patru zile la rând de depreciere, cursul scăzând marţi la 4,5789 lei de la 4,5972 lei, vineri.

Moneda naţională s-a apreciat puternic şi în raport cu dolarul american, care a coborât de la 4,5316 lei/dolar, cât a indicat luni BNR, la 4,4580 lei/dolar, luni. Dolarul s-a apreciat puternic în raport cu majoritatea monedelor din lume în ultima perioadă, moneda americană fiind considerată o investiţie sigură.

Cotaţia aurului a urcat marţi faţă de nivelul înregistrat luni. Astfel, dacă luni gramul de aur valora 217,7939 lei, marţi preţul a urcat la 230,0101 lei.

Totodată, pe piaţa monetară, ROBOR la 3 luni, indicele în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele în lei, a urcat uşor la 2,62%, marţi, de la 2,61%, luni. BNR a decis vineri să reducă dobânda de politică monetară cu 0,5%. ROBOR este indicatorul monetar în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele în lei, precum şi dobânzile la creditele ipotecare. Creditele în lei cu dobândă variabilă, acordate înainte de luna mai 2019, sunt dependente de variaţia indicelui ROBOR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici