Euro rămâne la minimul a trei ani. Germania reînnoieşte temerile de recesiune

  • Moneda euro se menţine, luni, în zona minimului pe trei ani atins la finele săptămânii trecute
  • Economia germană a stagnat în al patrulea trimestru al anului trecut
  • Economia Japoniei se află, de asemenea, într-o situaţie incertă
1873 afișări
Imaginea articolului Euro rămâne la minimul a trei ani. Germania reînnoieşte temerile de recesiune

Euro rămâne la minimul a trei ani

Euro, care a atins vineri un minim pentru 33 de luni, la 1,0817 dolari, a rămas luni la 1.08385 pe pieţele asiatice, scăderea de la începutul lunii fiind de 2,3% - cea mai slabă performanţă între monedele G10.

Economia germană a stagnat în al patrulea trimestru al anului trecut, reînnoind temerile de recesiune.

Economia Japoniei se află, de asemenea, într-o situaţie incertă, evoluţia PIB fiind mult sub previziunile economiştilor. Cea de-a treia cea mai mare economie din lume a scăzut cu 1,6% în ultimul trimestru al anului trecut, cea mai mare scădere în şase ani, afectată de majorarea impozitelor pe vânzări.

Majoritatea jucătorilor de pe piaţă se aşteaptă ca economia Statelor Unite să rămână puternică, deşi datele publicate vineri au oferit o imagine mixtă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici