Euro revine peste pragul de 4,81 lei şi se apropie de maximul istoric

Cursul de schimb al monedei naţionale în raport cu euro a revenit peste pragul de 4,81 lei, vineri, Banca Naţională a României (BNR) cotând moneda euro la 4,8110 lei.

1159 afișări
Imaginea articolului Euro revine peste pragul de 4,81 lei şi se apropie de maximul istoric

Euro revine peste pragul de 4,81 lei şi se apropie de maximul istoric

Cursul de schimb euro/leu a revenit în ultimele săptămâni pe o tendinţă de depreciere pe fondul instabilităţii politice şi a temerilor din pieţele financiare globale cauzate de coronavirus.

Dolarul american a continuat tendinţa de depreciere în raport cu moneda naţională, coborând de la 4,3072 lei, joi, la 4,2534 lei, marţi.

Preţul gramului de aur a crescut însă pentru a treia zi la rând de la 227,8 lei, joi, la 230,3 lei, vineri. Maximul istoric a fost de 240,46 lei, atins în urmă cu două săptămâni.

Totodată, francul elveţian a crescut la 4,5385 lei, de la 4,5170 lei, joi. Lira sterlină a scăzut la 5,5299 lei de la 5,5639 lei, joi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici