Euro se depreciază din cauza crizei datoriilor din Grecia

Euro s-a depreciat, vineri, iar analiştii anticipează continuarea tendinţei negative, din cauza revenirii temerilor referitoare la criza datoriilor din Grecia şi a reducerii aşteptărilor ca Banca Centrală Europeană să majoreze de mai multe ori dobânda de politică monetară.

607 afișări
Imaginea articolului Euro se depreciază din cauza crizei datoriilor din Grecia

Euro se depreciază din cauza crizei datoriilor din Grecia (Imagine: Shutterstock)

Îngrijorarea investitorilor s-a amplificat din cauza lipsei de unitate a oficialilor din zona euro privind asistenţa financiară pentru Grecia.

Germania cere investitorilor privaţi să contribuie la al doilea program de finanţare a Greciei, în timp ce BCE nu este de acord ca aceştia să fie obligaţi să se implice.

Euro a atins un minim al şedinţei de tranzacţionare de 1,43965 dolari pe unitate, pe platforma de tranzacţionare EBS, fiind ulterior cotat în scădere cu 0,7%, la 1,44060 dolari pe unitate.

Indicele dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane faţă de un coş de şase valute, a avansat cu 0,6%, la 74,606.

BCE a menţinut joi dobânda de politică monetară la 1,25%.

Banca a confirmat previziunea referitoare la inflaţia din 2012, ceea ce sugerează că ritmul de majorare a dobânzii cheie ar putea fi mai lent decât au anticipat analiştii.

Preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a confirmat aşteptările că banca va mări dobânda cheie în iulie, dar o nouă măsură de acest fel nu mai este aşteptată înainte de începutul anului viitor.

Estimarea BCE referitoare la inflaţie a fost revizuită în creştere pentru acest an cu 0,3 puncte, la 2,6%, iar cea pentru 2012 a fost menţinută la 1,7%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici