Eurodeputat PSD: Stolojan se crede Maduro atunci când vorbeşte despre „tiparniţa de bani”

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoană l-a comparat pe Theodor Stolojan cu liderul venezuelean Nicolas Maduro pentru faptul că a asemănat România cu Venezuela, în contextul în care acesta a afirmat că ar fi un dezastru să ajungă să conducă BNR un om care „dă drumul la tiparniţa de bani.”

629 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat PSD: Stolojan se crede Maduro atunci când vorbeşte despre „tiparniţa de bani”

Eurodeputat PSD: Stolojan se crede Maduro atunci când vorbeşte despre „tiparniţa de bani”

„Domnul Stolojan se crede Maduro şi atunci când vorbeşte de tiparniţa de bani. Cu uşurinţa specifică declaraţiilor eurodeputaţilor Opoziţiei, domnul Stolojan îşi permite să facă o comparaţie cel puţin neavenită în actualul context internaţional, asemănând România cu Venezuela. Probabil se crede Maduro, dar realitatea îl contrazice şi în ceea ce spune şi în ceea ce crede”, a transmis Gabriela Zoană, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Europarlamentarul PSD l-a acuzat pe eurodeputatul PNL Theodor Stolojan că a decis capitalizarea băncilor şi naţionalizarea valutei în perioada în care a fost premier.

„Stolojan este premierul care a decis capitalizarea băncilor şi naţionalizarea valutei, iar acum vorbeşte despre tiparniţa de bani. Probabil, în dimensiunea în care trăieşte, are impresia că lucrurile se mai pot face ca în 1992, atunci când pentru o perioadă de tristă amintire pentru economia românească a ocupat funcţia de premier”, a adăugat Zoană.

Ea i-a atras acestuia atenţia că trebuie să aibă responsabilitatea afirmaţiilor pe care le face.

„Îi transmit domnului Stolojan că nu mai trăim nici vremurile din 1992, nici domnia sa nu este Maduro şi nici nu suntem în situaţia în care cineva în România să aibă măcar impresia că poate da drumul la "tiparniţa de bani". Este extrem de simplu să arunci cu vorbe şi să faci comparaţii, dar trebuie să avem şi responsabilitatea cuvintelor noastre”, a conchis Gabriela Zoană.

Reacţia europarlamentarului PSD vine după ce Theodor Stolojan a comentat la RFI conflictul PSD-BNR, precizând că Banca Naţională are nevoie de Consiliu de Administraţie şi un guvernator care „să nu aplece urechea la cântecele de sirenă ale unei guvernări care pur şi simplu nu doreşte o disciplină bugetară”.

„Ar fi un dezastru să vedem că la Banca Naţională ajunge un om care dă drumul la tiparniţa de bani. Avem în faţă exemplul Venezuelei. Dacă cetăţenii din Venezuela ne-ar fi întrebat pe noi, românii, ce se întâmplă cu o guvernare socialistă, populistă, le-am fi spus că vor ajunge să stea la coadă pentru hârtia igienică, aşa cum stăteau românii la coadă în socialism, pentru a cumpăra hârtie igienică şi săpun şi unt. Exact ceea ce se întâmplă astăzi în Venezuela”, a explicat Stolojan la RFI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici