Europa poate rezolva criza datoriilor suverane fără ajutorul Chinei

Europa poate rezolva fără ajutorul Chinei criza datoriilor suverane, care a lovit puternic mai multe economii din zona euro, a declarat, luni, Ewald Nowotny, membru al Consiliului Guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), citat de Bloomberg.

731 afișări
Imaginea articolului Europa poate rezolva criza datoriilor suverane fără ajutorul Chinei

Europa poate rezolva criza datoriilor suverane fără ajutorul Chinei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există un grad ridicat de incertitudini, care afectează şi China, dar opinia mea este că Europa este şi trebuie să fie capabilă să-şi rezolve problemele singură. Dacă există investiţii din China, sunt binevenite, dar acesta este un trend pe termen lung. Pe perioadă scurtă şi medie, Europa este şi trebuie să fie complet capabilă să rezolve această situaţie", a spus Nowotny, care face parte din conducerea BCE din postura de guvernator al băncii centrale a Austriei.

Liderii europeni încearcă să controleze o criză a datoriilor suverane care a forţat Grecia, Irlanda şi Portugalia să ceară ajutor extern şi ameninţă acum cu extinderea către Italia şi Spania.

După ce liderii europeni au convenit în octombrie suplimentarea resurselor fondului de urgenţă al zonei euro, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a declarat că intenţionează să discute cu omologul său chinez, Hu Jintao, o implicare financiară a Chinei. Potrivit informaţiilor apărute în presă, China ar condiţiona ajutorul financiar de unele concesii din partea Europei, precum acordarea statului de economie de piaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici