Europa vrea să reducă dependenţa de America şi Asia. Proiect european URIAŞ de tehnologie, de 8 miliarde de euro, în care vor fi implicate patru state şi 29 de companii

Franţa, Germania, Italia şi Marea Britanie au obţinut marţi acordul UE marţi pentru un grant de 1,75 miliarde de euro pentru un proiect comun de microelectronică, destinat să încurajeze investiţiile în dispozitive conectate la internet.

1668 afișări
Imaginea articolului Europa vrea să reducă dependenţa de America şi Asia. Proiect european URIAŞ de tehnologie, de 8 miliarde de euro, în care vor fi implicate patru state şi 29 de companii

Proiect european URIAŞ de tehnologie, de 8 miliarde de euro. Vor fi implicate patru state şi 29 de companii

La proiect vor participa douăzeci şi nouă de companii şi institute de cercetare, printre care Robert Bosch, Infineon, STMicroelectronics, Osram, Carl Zeiss, GlobalFoundries şi Murata.

Comisia Europeană a declarat că este de aşteptat ca proiectul să atragă încă 6 miliarde de euro de la investitorii privaţi. Se preconizează că proiectul va fi finalizat până în 2024.

Scopul proiectului este dezvoltarea de componente electronice cum sunt cipurile sau senzorii care pot fi găsite în telefoane, computere, maşini de spălat, automobile sau alte dispozitive electronice, eficiente din punct de vedere energetic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici