Eurostat: România şi Ungaria au avut preţurile cele mai mici la gaze în prima jumătate din 2019

Cele mai mici preţuri la gaze în prima jumătate a anului 2019 au fost înregistrate în România şi Ungaria (3,5 euro pe 100 kWh), potrivit unui raport Eurostat.

95 afișări
Imaginea articolului Eurostat: România şi Ungaria au avut preţurile cele mai mici la gaze în prima jumătate din 2019

Eurostat: România şi Ungaria au avut preţurile cele mai mici la gaze în prima jumătate din 2019

La polul opus au fost Suedia cu 11,8 euro la 100 kWh, Olanda, (9,2 euro) şi Danemarca (8,6 euro).

În primul semestrul din 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cele mai mari scăderi ale preţurilor la gaze, în aceeaşi perioadă, au fost observate în Danemarca (-1,7%), Ungaria (-1,6 %) şi Austria (-1,3 %), iar creşterile cele mai evidente au fost în Bulgaria (+18,3%), Letonia (+15,8%), şi Estonia (+14,2 %).

În prima jumătate a lui 2019, media preţurilor la energie electrică au crescut printre statele membre UE, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a lui 2019, de la 20 de euro la 100 kWh la 21 de euro la 100 kWh. Media preţurilor la gaze s-au menţinut la 6 euro la 100 kWh în prima parte a anului curent.

Taxele şi impozitele au reprezentat 37% din facturile la electricitate, iar în cazul facturilor la gaze, ponderea taxelor a fost de 27%. Cele mai mare preţuri pentru electricitate au fost înregistrate în Olanda, iar cele mai mici în Danemarca.

În prima jumătate a lui 2019, faţă de prima jumătate a anului trecut, cele mai importante scăderi în preţurile la electricitate au fost înregistrate în Danemarca (-4.3%) şi Portugalia (-4.1%), urmate de Polonia (-3.1%) şi Grecia (-1.3%). La polul opus, cele mai considerabile creşteri de preţ au fost în Olanda (+20.3 %), Cipru (+16.4%), Lituania (+14.4%) şi Cehia (+12.0%).

Exprimate în euro, cele mai mici preţuri la electricitate au fost înregistrate în prima jumătate a lui 2019 în Bulgaria, Ungaria şi Lituani, iar cele mai mari în Germania, Danemarca şi Belgia, România fiind aproape de jumătatea clasamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici