Eurostat: Românii cheltuie cel mai mult pentru hrană, europenii pe utilităţi

Spre deosebire de majoritatea statelor europene, unde cheltuielile pentru utilităţi au cea mai mare pondere în bugetul familiei, în România, Estonia şi Lituania cea mai mare parte a bugetului familial este alocat hranei, conform Eurostat.

1985 afișări
Imaginea articolului Eurostat: Românii cheltuie cel mai mult pentru hrană, europenii pe utilităţi

Eurostat: Românii cheltuie cel mai mult pentru hrană, europenii pe utilităţi

Cheltuielile pentru mâncare şi băuturi nealcoolice reprezintă 27,8% din bugetul unei familii, în timp ce media europeană este 12,2%.

Cheltuielile cu facturile pentru utilităţi reprezintă 22,5% din bugetul familiei în România, faţă de 24,2% media europeană.

Cheltuielile pentru transport sunt 11,2% în România şi 13% media UE.

În Europa o pondere însemnată o au cheltuielile cu alte bunuri şi servicii, de 11,4%, în timp ce în România acestea reprezintă 3,7%.

Ponderea cheltuileilor cu tutunul şi alcoolul este mai ridicată în România (5,7%), în timp ce în Europa este de 3,8%. La fel în cazul comunicaţiilor, unde ponderea eeste 4,1% în România şi 2,5% în Europa, precum şi cheltuielile cu educaţia, de 2,1% în România şi 1,1% în Europa.

Pentru cultură românii alocă 5,8% iar europenii, în medie, 8,5%, iar pentru sănătate ponderea este în România de 6% şi de 4% în Europa.

Taguri:
eurostat,
familie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici