Evergrande: Gigantul imobiliar din China, încă un pas spre faliment

  • • Gigantul imobiliar chinez Evergrande, ale cărui datorii depăşesc 300 de miliarde de dolari nu a reuşit să plătească dobânzile în valoare de 1,2 miliarde de dolari către investitorii internaţionali.
  • • Evergrande Real Estate deţine în prezent peste 1.300 de proiecte în peste 280 de oraşe din China.
  • • Evergrande are chiar şi una dintre cele mai mari echipe de fotbal din ţară - Guangzhou FC.
  • • Anul trecut, Beijingul a introdus noi reguli pentru a controla suma datorată de marii dezvoltatori imobiliari.
1186 afișări
Imaginea articolului Evergrande: Gigantul imobiliar din China, încă un pas spre faliment

Evergrande: Gigantul imobiliar din China, încă un pas spre faliment

O criză al unuia dintrei cei mai mari dezvoltatori imobiliari din China s-a înrăutăţit după ce aceştia au ratat un termen crucial de rambursare al datoriilor. Gigantul imobiliar chinez Evergrande, ale cărui datorii depăşesc 300 de miliarde de dolari, nu a reuşit să plătească dobânzile în valoare de 1,2 miliarde de dolari către investitorii internaţionali.

Evergrande a vândut active în ultimele luni pentru a strânge banii pe care îi datorează clienţilor, investitorilor şi furnizorilor. Într-o declaraţie de vinerea trecută, compania spune că nu poate garanta „îndeplinirea obligaţiilor financiare”, provocând prăbuşirea preţului acţiunilor.
Fitch, una dintre cele mai mari agenţii de rating de credit din lume, a declarat Evergrande în stare de nerambursare, o mişcare care ar putea împiedica negocierile de restructurare ale companiei cu investitorii.

Evergrande Real Estate deţine în prezent peste 1.300 de proiecte în peste 280 de oraşe din China. Grupul activează nu numai în dezvoltarea imobiliară, ci şi în afaceri cum ar fi gestionarea averii, fabricarea de maşini electrice şi producţia de alimente şi băuturi. Evergrande deţine chiar şi una dintre cele mai mari echipe de fotbal din ţară - Guangzhou FC.

Mattie Bekink, de la Economist Intelligence Unit, consideră că: „În loc să rişte să perturbe lanţurile de aprovizionare şi să înfurie proprietarii de case, credem că guvernul va găsi probabil o modalitate de a se asigura că business-ul de bază al Evergrande va supravieţui”.

Evergrande s-a extins, pentru a deveni una dintre cele mai mari companii din China, cu ajutorul unor împrumuturi de peste 300 de miliarde de dolari. Anul trecut, Beijingul a introdus noi reguli pentru a controla suma datorată de marii dezvoltatori imobiliari, iar acestea au determinat Evergrande să-şi ofere proprietăţile la reduceri majore pentru a se asigura că menţin afacerea pe linia de plutire. În prezent se luptă să facă faţă datoriilor pe care le are.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici