EXCLUSIV: România a ieşit din recesiune. Statistica va anunţa o creştere economică de circa 0,5%

Institutul Naţional de Statistică (INS) va anunţa vineri ieşirea tehnică din recesiune după ce Produsul Intern Brut a urcat în primul trimestru cu circa 0,5% faţă de ultimele trei luni ale anului trecut şi cu 0,2% faţă de perioada similară din 2010, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

1469 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: România a ieşit din recesiune. Statistica va anunţa o creştere economică de circa 0,5%

România a ieşit din recesiune. Statistica va anunţa o creştere economică de circa 0,5% (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Despre ieşirea din recesiune la finele primului trimestru au vorbit în ultima perioadă atât preşedintele Traian Băsecu, cât şi premierul Emil Boc.

INS va prezenta vineri datele estimate privind evoluţia PIB în primul trimestru.

Pentru a ieşi tehnic din recesiune, economia unei ţări trebuie să înregistreze creşteri în două trimestre consecutive. În ultimul trimestru al anului trecut, economia a crescut cu 0,1% faţă de cel anterior.

Economia a intrat în recesiune în trimestrul al treilea din 2008, odată cu scăderea PIB faţă de precedentele trei luni cu 0,1%.

De atunci, PIB a înregistrat scăderi în fiecare trimestru, exceptând creşterea de 0,9% în trimestrul al treilea din 2009, un avans de 0,2% în trimestrul doi al anului trecut şi creşterea de 0,1% din ultimul trimestru al anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici