EXCLUSIV: Udrea despre brandul de ţară: Ministerul poate plăti, deocamdată, doar pentru cercetare, nu şi pentru creaţia brandului

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) poate plăti consorţiul THR-TNS, deocamdată, doar pentru partea de cercetare aferentă brandului turistic, nu şi pentru cea de creaţie, iar logo-ul va apărea, în scurt timp, pe etichetele multor produse, afirmă ministrul de resort, Elena Udrea.

128 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Udrea despre brandul de ţară: Ministerul poate plăti, deocamdată, doar pentru cercetare, nu şi pentru creaţia brandului

EXCLUSIV: Udrea despre brandul de ţară: Ministerul poate plăti, deocamdată, doar pentru cercetare, nu şi pentru creaţia brandului (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ea spune, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că orice firmă care vrea să folosească elementele vizuale ale brandului poate să facă acest lucru, dar în anumite condiţii.

Până în prezent, foarte multe firme s-au arătat interesate să folosească acest brand şi în foarte scurt timp logo-ul va putea fi văzut pe etichetele multor produse, spune ministrul.

Udrea vorbeşte, în interviu, despre primul brand turistic al României, de la licitaţia în urma căreia a fost selectat consorţiul THR-TNS la similitudinile dintre frunza din brandul turistic şi unele simboluri comercializate pe internet.

Vă prezentăm interviul acordat agenţiei MEDIAFAX de către ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea:

Reporter: Cum a ajuns asocierea THR-TNS să creeze brandul de turism al României?

Elena Udrea: Firma care a lucrat la acest proiect, asocierea THR-TNS, a fost selectată în urma unei licitaţii internaţionale. La licitaţie au participat 13 asocieri de firme prestigioase din întreaga lume, din care trei s-au calificat în etapa finală: asocierea TBWA Bucureşti - GFK România, asocierea Saffron Brand Consultants - Brandient Consult SRL - Acacia Avenue Limited şi asocierea THR-TNS. Acestea sunt similare ca expertiză şi experienţă în domeniul construirii de branduri de turism. Departajarea între cele trei asocieri calificate s-a făcut în baza ofertei financiare, câştigătoare fiind oferta cu preţul cel mai scăzut. Caietul de sarcini a fost realizat realizat de asocierea celor mai importante asociaţii de comunicare din România şi anume: IAA (International Advertisind Association), APRPR (Asociaţia Profesioniştilor de Relaţii Publice din România) şi UAPR (Uniunea Agenţiilor de Publicitate din România), care şi-au desemnat câte 2 reprezentanţi în acest sens. Totul s-a întâmplat în modul cel mai transparent şi conform tuturor procedurilor legale în vigoare. Semnarea contractului a avut loc în noiembrie 2009.

R: Ce decizie veţi lua cu privire la controversa legată de vizualul brandului?

E.U.: Iniţial, am aflat de această controversă din mass-media şi am acţionat imediat, solicitând asocierii THR-TNS să ne comunice poziţia lor oficială. Totodată, astăzi am convocat Consiliul de Brand în scopul analizării acestei situaţii, deoarece membrii consiliului sunt de fapt adevăraţii beneficiari ai brandului. Eu mă voi conforma deciziei care se va lua în urma consultării. Este important ca orice decizie s-ar lua, aceasta să aibă susţinerea industriei de turism şi în acelaşi timp să nu întârzie foarte mult campanile de promovare care urmează. Etapa de creaţie a vizualului brandului naţional de turism este doar o mică parte din întregul pachet de servicii contractate, cele mai importante fiind rezultatele cercetării, determinarea avantajelor competitive şi poziţionarea României ca destinaţie turistică. N-aş vrea să mă înţelegeţi greşit: vizualul este un element important al proiectului, mai ales pentru campaniile de promovare care urmează. Este un vizual care, în ansamblul lui (îmbinarea dintre desen şi text), a fost apreciat de membrii consiliului, ca reprezentativ şi coerent pentru promovarea turismului românesc, de aceea decizia lor contează.

R: Veţi mai plăti ceva din contract?

E.U.: Aşa cum stau lucrurile acum, putem plăti numai partea de cercetare. Pentru creaţie aşteptăm varianta finală a elementului vizual, înregistrată cu toate drepturile şi atunci vom reanaliza situaţia.

CLIK AICI PENTRU PAGINA 2

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici