Explicaţiile guvernanţilor despre ajutoarele pentru energie

Ajutoarele pentru energie sunt bani care vin din fonduri europene, bani care vor viza asigurarea acestui sprijin pentru plata energiei, a termiei, a lemnelor de foc, pe lunile noiembrie-martie, precizează premierul Nicolae Ciucă.

402 afișări
Imaginea articolului Explicaţiile guvernanţilor despre ajutoarele pentru energie

Explicaţiile guvernanţilor despre ajutoarele pentru energie

„Despre ajutoarele pentru susţinerea cetăţenilor vulnerabili în plata cheltuielilor pentru energie, sunt măsuri care au fdost anunţate de ministrul Boloş, banii sunt din acei 10% din fondul de coeziune, decizie luată la nivelul UE, pentru a se asigura protecţia cetăţenilor vulnerabili, combaterea sărăciei energetice şi asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul afirmă că valoarea nominală, specifică acestui procent de 10%, este de 2,1 miliarde de euro.

„Din această sumă, o componentă va fi alocată pentru sprijinirea populaţiei vulnerabile şi la nivelul ministerului Investiţiilor se lucrează la formula tehnică. Discutăm de aproximativ 800 sau 900 de miliarde de euro. Deci sunt bani care vin din fonduri europene, sunt bani care vor viza asigurarea acestui sprijin pentru plata energiei, a termiei, a lemnelor de foc, pe lunile noiembrie-martie şi ca atare discutăm de două calupuri, pentru noiembrie 2022- martie 2023 şi noiembrie 2023-martie 2024. Ele vor fi asigurate în sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, pentru această iarnă iar pentru iarna viitoare, în luna septembrie”, încheie Ciucă.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, menţiona miercuri seara, după şedinţa BPN, că românii vulnerabili vor primi ajutor pentru energie în valoare de 700 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
ajutoare,
energie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici