Exporturile Germaniei şi-au revenit puternic în ianuarie, după scăderea din luna anterioară

Exporturile Germaniei şi-au revenit puternic în ianuarie, după scăderea din luna decembrie, majorând surplusul comercial şi sprijinind creşterea celei mai mari economii din Europa, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

127 afișări
Imaginea articolului Exporturile Germaniei şi-au revenit puternic în ianuarie, după scăderea din luna anterioară

Exporturile Germaniei şi-au revenit puternic în ianuarie, după scăderea din luna anterioară (Imagine: Shutterstock)

Livrările la extern au avansat lunar cu 2,3% în ianuarie, la 88,7 miliarde de euro, după ce au scăzut cu 4,4% în decembrie, potrivit datelor ajustate sezonier şi în funcţie de zilele lucrătoare prezentate de autorităţile germane.

Evoluţia exporturilor va susţine speranţele că economia Germaniei începe aceste an mai puternic, după un ultim trimestru slab anul trecut.

Majorarea importurilor, de 2,4% faţă de luna decembrie, a depăşit ritmul de creştere al exporturilor. Importurile, care au scăzut cu 3,9% în ultima lună din 2011, s-au situat la 74,5 miliarde de euro în ianuarie.

Surplusul comercial ajustat a fost în ianuarie de 14,2 miliarde de euro, potrivit biroului de statistică german, în urcare de la 13,9 miliarde de euro în decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici