Fabrica de rulmenţi URB din India va fi condusă de manageri români

Grupul turc URB, proprietarul Rulmenţi Bârlad, va pregăti o echipă de români care să conducă fabrica de rulmenţi aflată în construcţie în India.

716 afișări
Imaginea articolului Fabrica de rulmenţi URB din India va fi condusă de manageri români

Fabrica de rulmenţi URB din India va fi condusă de manageri români (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Trebuie să găsim români care să lucreze în India. (...) Echipa de conducere şi muncitorii calificaţi vor fi români", a declarat marţi Esin Ugurtay, directorul de dezvoltare al URB, într-o întâlnire cu presa organizată la Bucureşti.

URB a investit în România până în prezent 125 milioane de dolari.

Directorul general al URB, Mustafa Tunca Dingiloglu, a precizat că fabrica din India va avea pentru început o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi şi 100 de angajaţi. Construcţia unităţii este estimată să se încheie până la sfârşitul anului viitor, iar investiţia iniţială se ridică la 10 milioane de dolari.

URB mai are două fabrici de rulmenţi în Ungaria şi Turcia, dar unitatea din România este cea mai mare.

"Fabricile din România, Ungaria şi Turcia au afaceri cumulate de 70 milioane de dolari. Fabrica din Bârlad va avea afaceri de 56 milioane de dolari în acest an", a spus Dingiloglu.

Esin a adăugat că în ultimii trei ani au dat faliment peste 200 de producători de rulmenţi, la nivel mondial, însă unitatea din Bârlad şi-a reorganizat activitatea, a dezvoltat noi produse şi a făcut investiţii.

URB Group face parte din holdingul turc Kombassan.

Conducerea Rulmenţi Bârlad anunţa în 2012 că speră să vândă în 2023 produse de circa un miliard de dolari, acoperind 1% din piaţa mondială de profil, faţă de 200 de milioane de dolari în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici