Facebook a eliminat mai mult de 3 miliarde de conturi false în ultimele şase luni. Care sunt principalele nereguli

Facebook a eliminat mai mult de 3 miliarde de conturi false din octombrie până în martie, de două ori mai multe decât în precedentele şase luni, a anunţat compania.

311 afișări
Imaginea articolului Facebook a eliminat mai mult de 3 miliarde de conturi false în ultimele şase luni. Care sunt principalele nereguli

Facebook a eliminat mai mult de 3 miliarde de conturi false în ultimele şase luni. Care sunt principalele nereguli

Într-un raport, Facebook a declarat că a înregistrat o "creştere abruptă" în crearea de conturi false în ultimele şase luni. Majoritatea acestor conturi falsificate au fost blocate "în câteva minute" de la crearea lor.

Ca rezultat, compania estimează că 5% din cei 2,4 miliarde utilizatori activi lunari sunt conturi false, în creştere faţă de estimările precedente, de 3 - 4%.

Facebook a declarat că a înlăturat peste 7 milioane de postări, fotografii şi alte materiale care au încălcat regulile sale.

Facebook angajează mii de oameni să revadă postările, fotografiile, comentariile şi videoclipurile.

Dintre cele 3,4 miliarde de conturi eliminate în perioada de şase luni, 1,2 miliarde au fost create în timpul celui de-al patrulea trimestru al anului 2018 şi 2,2 miliarde în primul trimestru al acestui an. Mai mult de 99% dintre acestea au fost dezactivate înainte ca cineva să le fi raportat companiei. În perioada aprilie-septembrie anul trecut, Facebook a blocat 1,5 miliarde de conturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici