Facebook anunţă lansarea unei noi monede virtuale. Ce nume va purta şi când va fi pusă în circulaţie

Facebook a dezvăluit, marţi, planurile de a lansa o monedă virtuală numită Libra, cel mai recent pas în efortul său de a se extinde dincolo de reţelele sociale şi de a avea acces la comerţul electronic şi la plăţile globale, potrivit Reuters.

1415 afișări
Imaginea articolului Facebook anunţă lansarea unei noi monede virtuale. Ce nume va purta şi când va fi pusă în circulaţie

Facebook anunţă lansarea unei noi monede virtuale. Ce nume va purta şi când va fi pusă în circulaţie

Facebook a înfiinţat împreună cu 28 de parteneri o companie de tehnologie financiară în Geneva, numită Asociaţia Libra, care va guverna noua sa monedă digitală, care va fi lansată în prima jumătate a anului 2020, potrivit Reuters.

Compania a creat, de asemenea, o filială numită Calibra, care va oferi portofele digitale pentru a salva, trimite şi a cheltui monedele Libra.

"Calibra" va fi conectată la platformele de mesagerie Facebook Messenger şi WhatsApp, care deja au peste un miliard de utilizatori.

Prin acest demers, Facebook speră nu doar că va furniza tranzacţii între consumatorii stabiliţi şi întreprinderile din întreaga lume, ci că va oferi clienţilor care nu au accesat servicii bancare până acum posibilitatea de a beneficia de servicii financiare pentru prima dată.

Taguri:
facebook,
moneda,
libra

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici