O fabrică de peleţi va fi construită în locul combinatului chimic detonat controlat

  • O fabrică de peleţi va fi construită în locul combinatului chimic de la Făgăraş.
  • Clădirile fostului combinat au fost detonate controlat miercuri, în cadrul unei acţiuni spectaculoase.
2613 afișări
Imaginea articolului O fabrică de peleţi va fi construită în locul combinatului chimic detonat controlat

Făgăraş: o fabrică de peleţi va fi construită în locul combinatului chimic detonat controlat

Primarul oraşului Făgăraş a anunţat că, în locul fostului combinatului chimic detonat miercuri, va fi construită o fabrică.

„După demolare va fi o investiţie pentru o producţie de peleţi din deşeuri industriale. De exemplu, din resturi de cabluri de la automotive sau cabluri electrice, peleţi care se vor folosi la producerea cimentului... Este o primă investiţie după aproximativ 30 de ani şi din punctul meu de vedere s-a spart gheaţa. Pe fosta platformă chimică a fostului combinate chimic vor începe decontaminări, construcţii, demolări, se vor face investiţii”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Cele două clădiri de pe fosta platformă a Combinatului Chimic Făgăraş au fost demolate miercuri seara prin explozie controlată.

Zona a fost izolată pe o rază de 300 de metri pătraţi.

Pentru demolarea prin explozie controlată a celor două construcţii cu regim de înălţime P+3E s-au folosit 196 de kilograme de explozibil.

Conform expertizei tehnice, clădirile au fost construite la începutul secolului XX şi au fost utilizate iniţial pentru activităţi specifice ale platformei industriale chimice, la fabricarea componentelor primare destinate altor ramuri industriale.

Din 2014 nu au mai fost utilizate, după ce vechiul proprietar a dezmembrat elementele metalice şi le-a vândut, împreună cu utilajele, unor centre de reciclare a fierului. Structurile au fost deteriorate, abandonate şi descompletate şi vandalizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fabrică,
detonare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici