Faidy, CCIFR: România trebuie să renunţe la economia "low cost", bazată pe costuri mici cu angajaţii

România are nevoie să se transforme dintr-o economie "low cost", bazată doar pe costuri reduse cu forţa de muncă, într-o economie competitivă, dacă vrea să se dezvolte şi să atragă noi investiţii, a declarat, joi, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Franţei în România (CCIFR), Eric Faidy.

346 afișări
Imaginea articolului Faidy, CCIFR: România trebuie să renunţe la economia "low cost", bazată pe costuri mici cu angajaţii

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Franţei în România (CCIFR), Eric Faidy (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

CCIFR a lansat, joi, Cartea Albă a Competitivităţii, în care arată că trecerea la o economie competitivă se poate realiza prin punerea în practică a unor măsuri concrete în opt domenii prioritare, formare, inovaţie, piaţa muncii, infrastructură, energie, agricultură, pieţe financiare şi turism. Pentru cele opt domenii prioritare, CCIFR a făcut 52 de propuneri.

"Dacă în trecut costul scăzut de producţie reprezenta una dintre atracţiile majore pentru investitorii străini, acest lucru nu mai este valabil acum. România este în acel moment de dezvoltare în care ar trebui să pună în practică o strategie prin care să se transforme dintr-o ţară low cost într-o ţară competitivă. În felul acesta companiile vor dezvolta proiecte pe termen lung, vor crea locuri de muncă, vor mări salariile. Iar acest lucru este valabil şi pentru companiile româneşti şi pentru cele cu capital străin. Toate companiile vor dezvoltare pe termen lung", a spus Faidy.

Secretarul general al CCIFR, Richard Perrin, a afirmat că prin intermediul Cărţii Albe a Competitivităţii, membrii Camerei nu doresc să dea lecţii românilor, ci să le împărtăşească din experienţa dobândită atât în Franţa, cât şi în România.

CCIFR reuneşte aproape 500 de companii, cu capital francez şi românesc, atât mari întreprinderi, cât şi IMM-uri. În total, membrii CCIFR reprezintă 15% din PIB-ul României şi peste 125.000 locuri de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici