Falimentul Carpatica Asig: Autoritatea de Supraveghere Financiară şi-a selectat avocaţii pentru reprezentarea în instanţă

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a selectat societatea de avocatură Eversheds Romania pentru a reprezenta Autoritatea în instanţă în vederea depunerii cererii de faliment a Carpatica Asig.

469 afișări
Imaginea articolului Falimentul Carpatica Asig: Autoritatea de Supraveghere Financiară şi-a selectat avocaţii pentru reprezentarea în instanţă

Falimentul Carpatica Asig: Autoritatea de Supraveghere Financiară a selectat avocaţii pentru instanţă

"Desemnarea societăţii s-a făcut în urma derulării unui proces de achiziţii publice pentru servicii de consultanţă juridică şi de reprezentare în instanţă, Eversheds Romania prezentând cea mai avantajoasă ofertă prin raportare la criteriile de selecţie. La licitaţie au fost invitate să participe 6 case de avocatură, oferte depunând doar 3 dintre acestea", a anunţat ASF.

Eversheds Romania face parte din reţeaua firmei de avocatură Eversheds International, care are la nivel global 55 de birouri în care activează peste 4.000 de avocaţi, oferind servicii juridice sectorului de business şi financiar, public şi privat.

În România, societatea are o echipă care a dezvoltat proiecte în arii de practică precum: instituţii şi servicii financiar-bancare, insolvenţă, litigii şi arbitraj, energie, comercial, imobiliar şi dreptul muncii, combinând cunoaşterea pieţei locale cu accesul la specializarea, resursele şi competenţele uneia dintre cele mai mari firme de avocatură din lume.

Alegerea societăţii de avocatură este prima etapă a procedurilor de lichidare a societăţii Carpatica Asig, căreia i s-a retras prin Decizia ASF 1.498/27.07.2016 autorizaţia de funcţionare pe baza unui set de rapoarte care au evidenţiat deteriorarea accentuată a indicatorilor financiari ai societăţii, precum şi starea de insolvenţă a acesteia.

Potenţialii creditori de asigurări ai Carpatica Asig se pot adresa Fondului de Garantare a Asiguraţilor pentru cereri de plată şi de deschidere a dosarelor de daună, plăţile urmând a fi efectuate doar în urma emiterii de către instanţă a unei hotărâri definitive în ceea ce priveşte falimentul societăţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici