Falimentul City Insurance. USR PLUS cere comisie de anchetă pentru modul în care a acţionat Autoritatea de Supraveghere Financiară

  • Senatorii USR PLUS cer constituirea unei comisii de anchetă parlamentară pentru modul în care ASF a acţionat în cazul companiei City Insurance.
  • „Prioritatea în momentul de faţă este să împiedicăm ca un nou episod City Insurance să mai aibă loc”, spune USR PLUS.
495 afișări
Imaginea articolului Falimentul City Insurance. USR PLUS cere comisie de anchetă pentru modul în care a acţionat Autoritatea de Supraveghere Financiară

Falimentul City Insurance. USR PLUS cere comisie de anchetă pentru modul în care a acţionat Autoritatea de Supraveghere Financiară

„Răul deja a fost făcut, cel mai mare asigurător de pe piaţa românească a intrat în faliment şi paguba este enormă. Prioritatea în momentul de faţă este să împiedicăm ca un nou episod City Insurance să mai aibă loc”, a sintetizat senatoarea USR PLUS Silvia Dinică obiectivul imediat pe care îl are Comisia Economică din Senat.

În şedinţa de miercuri fusese invitată, la o primă discuţie, conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară – ASF.

Conducerea ASF este convocată pentru discuţii privitoare la situaţia falimentului City Insurance şi la Comisia Buget, Finanţe din Senat, săptămâna viitoare. Preşedintele Comisiei, senatorul USR PLUS Claudiu Mureşan este de părere că se impune o comisie de anchetă privind felul în care ASF şi-a îndeplinit atribuţiile care-i revin, urmând ca împreună cu Silvia Dinică să intreprindă paşii concreţi în acest sens.

La discuţia de miercuri au participat avertizorul de integritate, angajat al ASF, delegaţi ai Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului – ANPC, reprezentanţi ai Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România – BAAR şi reprezentanţi ai Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România – COTAR. Nu a venit însă nimeni din partea A.S.F., conducerea acesteia invocând drept principal motiv, timpul scurt de la primirea invitaţiei de participare.

ANPC nu are competenţă pe acest subiect - au explicat reprezentanţii instituţiei - fapt pentru care a direcţionat toate plângerile primite în legătură cu City Insurance către A.S.F., aceasta având atât o Direcţie de Protecţie a Consumatorului în componenţa sa, cât şi toate pârghiile legale de intervenţie.

„Discuţia cu ASF trebuie să aibă loc cât mai urgent posibil. ASF este datoare cu explicaţii detaliate în ceea ce priveşte verificările şi măsurile luate faţă de City Insurance, din anul 2017 până în prezent”, a declarat senatoarea USR Silvia Dinică.

Această primă discuţie în cadrul Comisiei Economice a fost convocată pentru a vedea care au fost factorii care au făcut posibilă prăbuşirea companiei City Insurance, liderul pieţei asigurărilor RCA, cu peste 3 milioane de poliţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici