Falimentul Thomas Cook ieftineşte vacanţele românilor în Bulgaria. Situaţia pe litoralul românesc

Vacanţele pe litoralul bulgar al Mării Negre vor fi cu până la 10% mai ieftine decât cele din 2019, pe fondul falimentului cele mai vechi companii de turism din lume, Thomas Cook, potrivit companiei IRI Travel.

2634 afișări
Imaginea articolului Falimentul Thomas Cook ieftineşte vacanţele românilor în Bulgaria. Situaţia pe litoralul românesc

Falimentul Thomas Cook ieftineşte vacanţele românilor în Bulgaria. Situaţia pe litoralul românesc

Rămaşi fără turiştii vestici încă din vara anului trecut, hotelierii bulgari s-au adaptat cererii şi au scăzut preţurile pentru acest an.

„IRI Travel şi agenţiile partenere din întreaga ţară au negociat cu hotelierii bulgari să creştem reducerile, dar să şi prelungim perioada în care vindem în sistem Early Booking pe toată luna februarie. Hotelierii din Bulgaria s-au conformat cerinţelor noastre, mai ales că au pierdut piaţa adusă de Thomas Cook, iar acum nu mai vor să aştepte şi preferă să ştie că au hotelurile pline pe toată perioada verii. Efectele deja s-au văzut în vânzările noastre care au crescut pentru această perioadă cu peste 20%”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Litoralul românesc se ieftineşte şi el, dar în extrasezon

Ofertele din România nu au cunoscut scăderile de preţ de care se bucură turiştii care merg în Bulgaria din cauza voucherelor de vacanţă.

„Vânzările pentru litoralul Mării Negre sunt în creştere cu aproximativ 25 – 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În general, preţurile au crescut cu aproximativ 5% faţă de 2019, dar în acelaşi timp putem constata oferte mai mici ca preţ pentru perioada de extrasezon, respectiv lunile iunie şi septembrie”, potrivit lui Aurelian Marin, directorul general al Paradis Vacanţe de Vis.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici