Familia Ruşanu lansează ofertă de preluare la Comat Met, la un preţ uşor sub cel propus la delistare

Familia fostului preşedinte ASF Dan Radu Ruşanu va iniţia o ofertă de preluare la Comat Met, la un preţ uşor sub cel propus acţionarilor minoritari înaintea delistării firmei, operaţiune care însă a fost suspendată de instituţie după ce a stabilit că trebuie lansată oferta de preluare.

331 afișări
Imaginea articolului Familia Ruşanu lansează ofertă de preluare la Comat Met, la un preţ uşor sub cel propus la delistare

Dan Radu Rusanu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Oferta de preluare a firmei de închiriere a spaţiilor pentru birouri şi depozitare Comat Met Bucureşti (COMT) va fi lansată de Anca Daniela Ruşanu, la preţul de 28,61 lei/acţiune, cu 0,9% sub cotaţia propusă înaintea delistării, de 28,87 lei/acţiune.

La Comat Met a existat o situaţie mai complicată după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus derularea unei oferte de preluare la trei luni după ce AGA firmei a decis delistarea şi cumpărarea acţiunilor de la acţionarii care nu sunt de acord cu retragerea de pe piaţa Rasdaq.

Lansarea unei oferte de preluare a fost dispusă de ASF la finalul lunii martie, cu câteva zile înainte de începerea perioadei de retragere din acţionariatul firmei înaintea delistării. În acest context, Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) a solicitat ASF să clarifice urgent situaţia de la Comat Met, iar instituţia a suspendat pentru două săptămâni retragerea acţionarilor din firmă.

În ziua când ASF a dispus suspendarea retragerii acţionarilor înaintea delistării, Comat Met a informat Bursa şi Depozitarul Central că până la acel moment au fost înregistrate 114 cereri de retragere din acţionariat şi firma a achitat deja 1,3 milioane lei către 24 de acţionari pentru 46.028 de acţiuni (11,73% din capitalul social).

Ulterior, Anca Daniela Ruşanu a depus la ASF documentaţia pentru iniţierea unei oferte de preluare pentru un pachet de 38,4% din acţiunile Comat Met, iar instituţia a aprobat joi operaţiunea. Oferta se va derula în perioada 5 - 23 mai şi va fi intermediată de casa de brokeraj Estinvest.

Potrivit informaţiilor prezentate de ASF, familia Ruşanu şi alţi acţionari cu care acţionează concertat deţin cumulat 61,5% din acţiunile Comat Met. ASF arată, în decizia emisă la finalul lunii martie, că Dan Radu Ruşanu deţine direct 4,17% din acţiunile Comat Met, iar familia sa încă 39,67% din titluri. Instituţia menţionează în decizie că Dumitru Ion, membru CA al Comat Met, deţine 17,66% din acţiuni, în timp ce Laurenţiu Coman (preşedinte CA) are 0,02% din titluri, iar Constantin Sebeni (membru CA) 0,01% din acţiuni.

Preţul din oferta de preluare care va fi lansată este cu 43% peste cea mai recentă cotaţie de la bursă a acţiunilor Comat Met, înregistrată pe 8 ianuarie, de 20 lei/titlu. Raportat la preţul de 28,61 lei/acţiune, firma este evaluată la 11,2 milioane lei.

Curtea de Apel Bucureşti a decis la începutul lunii martie arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului preşedinte ASF Dan Radu Ruşanu. Ruşanu a fost reţinut, pe 25 februarie, în dosarul "Carpatica", după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală în cazul său, pentru favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici