FAZ: Germania riscă să se confrunte cu o criză de electricitate din cauza renunţării la gaze

Germania riscă se confrunte cu o criză de electricitate în contextul planului Guvernului Olaf Scholz de reducere a consumului de gaze şi de asigurare a încălzirii prin sisteme electrice, potrivit publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

917 afișări
Imaginea articolului FAZ: Germania riscă să se confrunte cu o criză de electricitate din cauza renunţării la gaze
Ministrul Economiei de la Berlin, Robert Habeck, a semnalat în mai multe rânduri că Germania va trece de la sistemele de încălzire cu gaze şi petrol la aparate electrice.
 
Deocamdată, nu există statistici oficiale ale Guvernului de la Berlin, dar cifrele din industria de profil, mai precis un studiu elaborat de reţeaua Hornbach, arată că, în primul semestru din 2022, numărul sistemelor electrice de încălzire s-a dublat. Iar, din iulie, cererea pentru astfel de aparate s-a amplificat. "Dacă lucrurile merg în această direcţie, până la sfârşitul lunii vom înregistra o creştere cu 500% comparativ cu luna iulie a anului trecut", a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 
Experţii în energie privesc cu îngrijorare actuala situaţie. "Dacă aparatele de încălzire pe bază de electricitate vor fi pornite de milioane de oameni în serile friguroase de iarnă, acest lucru ar putea genera riscuri pentru reţelele de electricitate. Dacă doar 10% din sistemele casnice de încălzire vor deveni electrice, reţeaua va fi suprasolicitată", avertizează Marco Wünsch, şeful Diviziei electrice a Institutului de analize Prognos.
 
Ministerul german al Economiei a anunţat săptămâna trecută că va iniţia o serie de teste pentru verificarea capacităţii de rezistenţă a reţelelor electrice.
 
În plus, în contextul sancţiunilor impuse Rusiei din cauza invaziei în Ucraina, situaţie care a generat riscuri privind alimentarea cu gaze, Guvernul Olaf Scholz a semnalat că ar putea să prelungească funcţionarea centralelor nucleare pentru asigurarea necesarului de electricitate. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici