Fed anunţă o nouă majorare a dobânzii de referinţă în SUA, în contextul inflaţiei

Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală din Statele Unite, a anunţat, miercuri seară, o nouă majorare a dobânzii de referinţă, în contextul eforturilor de reducere a inflaţiei şi de atenuare a efectelor sancţiunilor impuse Rusiei din cauza invaziei militare în Ucraina.

1669 afișări
Imaginea articolului Fed anunţă o nouă majorare a dobânzii de referinţă în SUA, în contextul inflaţiei

Fed anunţă o nouă majorare a dobânzii de referinţă în SUA, în contextul inflaţiei

"Deşi datele generale ale activităţilor economice s-au redus în primul trimestru, consumul şi investiţiile rămân puternice. Crearea de locuri de muncă a fost solidă în ultimele luni, astfel că şomajul a scăzut substanţial. Inflaţia rămâne ridicată, reflectând dezechilibrele dintre ofertă şi cerere asociate pandemiei, preţurilor mari la energie şi presiunilor ample asupra preţurilor. Invazia Rusiei în Ucraina generează dificultăţi uriaşe la nivel uman şi economic. Implicaţiile asupra economiei Statelor Unite sunt foarte incerte", anunţă Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC), un organism din cadrul Rezervei Federale, conform unui comunicat postat pe site-ul oficial şi vizualizat de MEDIAFAX.

Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC) anunţă că obiectivul Rezervei Federale este atingerea unei rate a inflaţiei de 2% pe termen lung şi a unui nivel maxim al ratei ocupaţionale. "În sensul acestor obiective, Comitetul a decis majorarea dobânzii fondurilor federale la intervalul cuprins între 0,75%-1,00% şi anticipează că vor fi necesare majorări suplimentare", subliniază Fed.

În martie, Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC) a majorat cu 0,25% rata dobânzilor fondurilor federale, de la intervalul 0,00%-0,25% la 0,25%-0,50%.

Majorarea de acum, de 0,50%, este cea mai semnificativă din ultimele două decenii.

Rata inflaţiei a atins nivelul de 6,6% în Statele Unite, în luna martie, fiind cel mai ridicat ritm de creştere din ultimele patru decenii.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a afirmat săptămâna trecută că economia continuă să fie rezilientă, în pofida scăderii PIB-ului în primul trimestru din 2022, pe care a atribuit-o unor "factori tehnici" asociaţi actualelor "provocări istorice". Valoarea PIB-ului SUA a scăzut cu 1,4% în primul trimestru din 2022, deşi experţii estimau o creştere economică de 1,0%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici