Femeile au aşteptări cu 500 de lei mai mici la salariu pentru jobul dorit faţă de bărbaţi, potrivit unui raport eJobs

Aşteptările salariale ale românilor pentru jobul dorit au arătat un salariu minim net de 2.311 lei pe lună în cazul femeilor, cu 500 de lei mai puţin decât al bărbaţilor, care au menţionat că ar dori să câştige cel puţin 2.880 de lei, arată un raport prezentat marţi de eJobs Group.

340 afișări
Imaginea articolului Femeile au aşteptări cu 500 de lei mai mici la salariu pentru jobul dorit faţă de bărbaţi, potrivit unui raport eJobs

Femeile au aşteptări cu 500 de lei mai mici la salariu pentru jobul dorit faţă de bărbaţi, potrivit unui raport eJobs (Imagine: Shutterstock)

Românii cu cele mai mari aşteptări salariale au menţionat că îşi doresc joburi în domenii precum import-export, management şi consultanţă sau arhitectură şi design, potrivit raportului eJobs Review & Trends, care face radiografia pieţei din 2016.

Transporturile, construcţiile şi producţia sunt domeniile în care bărbaţii au reprezentat peste 78% din totalul candidaţilor, în timp ce domeniile preferate de femei pentru un loc de muncă au fost administrativ (89%), finanţe (87%) şi resurse umane (84%). De asemenea, industriile în care a existat un echilibru între candidaţi, în funcţie de gen, au fost management & consultanţă, chimie & petrochimie şi imobiliare. Mai mult, poziţiile de internship au fost preferate, în egală măsură, de bărbaţi şi femei.

Companiile care au angajat cel mai mult personal calificat au fost din domeniile BPO (business services, call centers etc.), retail, firmele de IT si companiile din producţie. În ceea ce priveşte specializările, în 2016 au fost deschise multe poziţii în domenii precum vânzări, inginerie, resurse umane, digital marketing, financiar. În total, peste 420.000 de poziţii au fost deschise pe eJobs.ro în 2016, cu aproape 70% mai multe faţă de anul anterior.

Candidaţii, în schimb, au căutat cu precădere joburi în domenii precum industrie, IT, finanţe, vânzări şi resurse umane.

Joburile de pe eJobs.ro cu cele mai multe aplicări în 2016 au fost cele din domeniul vânzărilor, pentru poziţii precum şef de magazin, consultant de vânzări, manager de dezvoltare şi coordonare de zonă, cele mai populare anunţuri din domeniu însumând, fiecare, între 5.000 şi 5.500 de aplicări. Numărul total de aplicări pentru joburile de pe eJobs a depăşit opt milioane în 2016.

Potrivit raportului eJobs Group, numărul de poziţii deschise în 2016 pe platformele de recrutare online a crescut cu aproximativ 70% comparativ cu 2015, economia adăugând peste 170.000 de angajaţi pe parcursul anului. România a depăşit, astfel, numărul de salariaţi de la finalul anului 2008.

Platforma de recrutare online din România, eJobs, are peste 3,5 milioane de oameni conectaţi la piaţa muncii şi peste 30.000 de joburi active. eJobs Group face parte din grupul media Ringier România, membru Ringier AG.

eJobs are peste 8,3 milioane de aplicări la cele peste 400.000 de poziţii deschise.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici