Femeile sunt mai afectate decât bărbaţii în pandemie

  • 87% dintre femeile din întreaga lume spun că afacerile le-au fost afectate negativ
  • În România, 27% dintre business-uri sunt conduse de femei
  • 42% dintre femeile antreprenor la nivel global şi-au digitalizat afacerile
  • 34% dintre acestea au găsit noi oportunităţi în criză, conform raportului MasterCard
  • 47.8% dintre femeile antreprenor spun că sunt motivate de dorinţa de a contribui la binele societăţii
531 afișări
Imaginea articolului Femeile sunt mai afectate decât bărbaţii în pandemie

Femeile sunt mai afectate decât bărbaţii în pandemie

Pandemia a afectat disproporţionat în întrega lumea afacerile femeilor. 87% dintre femeile antreprenor spun că au fost afectate puternic negativ. Iar business-urile femeilor din România sunt printre cele mai lovite de pandemie. 

1. Câte afaceri sunt conduse de femei în România şi de ce sunt mai afectate decât în alte state?
 
Gabriela Pătrulescu, corespondent Aleph News: 
 
27% dintre business-urile de la noi sunt conduse de doamne. Suntem pe locul 20 la procentul afacerilor deţinute de femei. Când vorbim despre condiţiile favorabile antreprenoriatului, ne aflăm pe locul 40 din 58 dn state incluse în raport. Motivele: diferenţele de gen care se fac pe piaţa muncii, responsabilităţi mai multe în familie pentru femeie. Veşnica întrebare: copil sau carieră? Multe dintre ele aleg familia, uneori şi pe fondul unei presiuni sociale. Un alt motiv: femeile au mai multe afaceri afectate de pademie, de exemplu afaceri care se bazează pe interacţiune umană: saloane, magazine, restaurante.
 
2. Ce putem face să încurajăm antreprenoriatul feminin?
 
Îţi dau exemplul Israelului. Poziţionat pe locul întâi, este paradisul femeilor de business. Pe sistemul ce au femeile lor şi nu au femeile nostre: condiţii favorabile antreprenoriatului. Israelul şi-a pus ambiţia ca în ultimii 2 ani să dubleze numărul femeilor de business şi a reuşit. Cum: a spijinit IMM-urile, a scăzut presiune asupra lor cu subvenţii salariale, scutiri fiscale, scheme pe termen lung şi indemnizaţii pentru creşterea copilului. 
 
Din raport să ştii că mai reiese şi că femeile au demonstrat că pot fi lideri rezistenţi. O mână de fier într-o mănuşă de catifea. 42% dintre femeile antreprenor la nivel global şi-au digitalizat afacerile deja şi 34 dintre acestea au fost inventive, au găsit oportunităţii noi în criză.
 
 
NUMĂRUL FEMEILOR DE BUSINESS
ROMÂNIA LOCUL 20/58 STATE
 
 
CONDIŢII ANTREPRENORIALE FAVORABILE
ROMÂNIA LOCUL 40/58 STATE
 
 
AFACERI DEŢINUTE DE FEMEI 2020
ROMÂNIA 27, 3%
 
 Sursă: Raportul Mastercard Index of Women Entrepreneurs (MIWE) 2020

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici