Ferrari promite un 2023 "şi mai puternic" cu mai multe modele noi

Noi modele vor continua să stimuleze câştigurile la Ferrari, a declarat joi producătorul italian de maşini sport de lux, care a promis rezultate "şi mai puternice" în acest an, după un salt de 16% în 2022 al veniturilor, scrie Reuters.

146 afișări
Imaginea articolului Ferrari promite un 2023 "şi mai puternic" cu mai multe modele noi

Ferrari promite un 2023 "şi mai puternic" cu mai multe modele noi

Livrările au crescut cu aproape o cincime, la 13.221 de maşini anul trecut, conduse de modelele consacrate Ferrari Portofino M şi de familia SF90, precum şi de 296 GTB şi 812 Competizione. China a înregistrat cea mai mare creştere, cu livrări care au sărit cu 73%, la 1.552 de maşini.

Ferrari a declarat că va lansa patru modele în acest an, pe lângă noul Purosangue cu patru locuri de 390.000 de euro, care va începe să fie livrat clienţilor în al doilea trimestru.

Orwa Mohamad, analist la Third Bridge, a declarat că noul Purosangue va creşte baza de clienţi a Ferrari în 2023.

"Ferrari a raportat o performanţă solidă, cu marje de profit atractive şi una dintre cele mai semnificative creşteri de volum din ultimii 10-12 ani", a spus el.

Acţiunile constructorului auto listate la Milano au crescut cu până la 7,1% după publicarea rezultatelor şi erau în creştere cu 7% până la ora 1550 GMT.

Vigna a declarat că firma, cunoscută pentru motoarele sale pe benzină răguşite, este "pe deplin în grafic" cu planurile sale de electrificare, care prevăd lansarea primei sale maşini complet electrice în 2025.

Maşinile complet electrice ale Ferrari vor fi echipate cu un sistem acustic care să le ajute să emită zgomotul distinctiv al mărcii, potrivit unui brevet pe care compania l-a depus luna trecută în Statele Unite, consultat de Reuters.

Compania, care şi-a prezentat în iunie planul de afaceri până în 2026, a prognozat un profit ajustat înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 2,13-2,18 miliarde de euro în 2023, în creştere faţă de 1,773 miliarde de euro anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici