Fiat ar putea produce în Italia maşini Chrysler

Fiat, ale cărui operaţiuni din Italia funcţionează la jumătate din capacitate, ar putea produce maşini Chrysler, potrivit unui plan analizat de directorul general al celor două companii auto, Sergio Marchione, au declarat surse apropiate situaţiei.

1278 afișări
Imaginea articolului Fiat ar putea produce în Italia maşini Chrysler

Fiat ar putea produce în Italia maşini Chrysler (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Utilizarea capacităţii Chrysler, companie controlată de Fiat, se află aproape de nivelul maxim, ca urmare a creşterii puternice a vânzărilor, scrie Bloomberg.

Marchione cere guvernului de la Roma să reducă taxele pe maşinile exportate, astfel încât să construiască competitiv în Italia maşini pentru America de Nord, au afirmat sursele. Un reprezentant al Fiat a refuzat să comenteze.

Şeful Fiat şi Chrysler lucrează încă la detaliile planului şi ar putea face un anunţ până la sfârşitul lunii octombrie, când este programată o informare privind ţintele strategice pentru Fiat.

"Exporturile din Italia sunt o modalitate de a folosi capacitatea din această ţară, iar livrările la extern pot ajunge oriunde", a declarat şeful operaţiunilor internaţionale ale Chrysler, Mike Manley, refuzând să detalieze planurile privind producţia în Italia.

Fiat a suspendat producţia din Italia, reducând cu 500 de milioane de euro cheltuielile în Europa în acest an, şi a amânat introducerea de noi modele, întrucât grupul italian se îndreaptă către o pierdere de 700 de milioane de euro pe piaţa europeană pentru 2012.

Fabricile Fiat din Italia funcţionează la 50% din capacitate, faţă de media de 70% la nivelul industriei auto în Europa, potrivit Deutsche Bank. Firma de cercetare IHS Automotive estimează pentru Chrysler o utilizare de 100% a capacităţilor de producţie din America de Nord în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici