Fiat Chrysler şi PSA obţin aprobarea UE pentru fuziunea în valoare de 38 de miliarde de dolari

  • Fiat Chrysler şi rivalul francez PSA au obţinut aprobarea autorităţii europene pentru concurenţă, luni, pentru fuziunea lor în valoare de 38 de miliarde de dolari
  • Fuziunea va crea al patrulea producător auto din lume, anunţă Reuters.
205 afișări
Imaginea articolului Fiat Chrysler şi PSA obţin aprobarea UE pentru fuziunea în valoare de 38 de miliarde de dolari

Fiat Chrysler şi PSA obţin aprobarea UE pentru fuziunea în valoare de 38 de miliarde de dolari

Asocierea ar putea ajuta companiile să facă faţă provocărilor de a fabrica vehicule mai curate şi efectelor pandemiei globale.

Comisia Europeană a declarat că PSA îşi va extinde acordul cu Toyota Motor prin creşterea capacităţii Toyota şi reducerea preţurilor de transfer pentru vehicule, piese de schimb şi accesorii pentru a răspunde problemelor de concurenţă din UE.

„Accesul la o piaţă competitivă pentru autoutilitare comerciale mici este important pentru mulţi lucrători independenţi şi pentru companiile mici şi mijlocii din întreaga Europă”, a declarat comisarul european pentru concurenţă Margrethe Vestager într-un comunicat.

Fiat şi PSA vor permite, de asemenea, rivalilor să acceseze reţelele lor de reparaţii şi întreţinere pentru autoutilitare pentru a ajuta noii intraţi să se extindă pe piaţă, a declarat autoritatea competitivă din UE.

Entitatea care va rezultaa în urma fuziunii, denumită Stellantis, va deţine mărci precum Fiat, Jeep, Dodge, Ram şi Maserati, precum şi Peugeot, Opel şi DS.

Companiile preconizează că finalizarea fuziunii va avea loc până la sfârşitul primului trimestru al anului viitor.

Acţionarul majoritar al FCA este Exor, holdingul familiei italiene Agnelli, în timp ce investitorii PSA sunt familia Peugeot, guvernul francez şi Dongfeng din China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici