Financial Times: O companie germană vrea investiţii de 200 de milioane de dolari pentru extinderea fermelor verticale

  • Compania start-up germană Infarm, care dezvoltă ferme în spaţii acoperite, se apropie de o nouă investiţie de 200 de milioane de dolari
  • Unităţile modulare Infarm sunt instalate în supermarketuri şi în interiorul restaurantelor, reducând reţeaua de aprovizionare cu zarzavaturi
  • Investitor: "Fermele verticale sunt o afacere rezistentă la pandemie"
2545 afișări
Imaginea articolului Financial Times: O companie germană vrea investiţii de 200 de milioane de dolari pentru extinderea fermelor verticale

Sursa FOTO: www.gruenderszene.de

Infarm, o companie start-up germană care dezvoltă ferme în spaţii acoperite, se apropie de o nouă investiţie de 200 de milioane de dolari, în speranţa de a profita de noul apetit al investitorilor pentru afaceri care pot aborda problemele de aprovizionare cu produse alimentare generate de pandemie.

Infarm, cu sediul în Berlin, a finalizat o sesiune iniţială de colectare a fondurilor pentru investiţii în valoare de 140 de milioane de dolari, dintr-un total de 200 de milioane de dolari, o valoare aproape dublă faţă de efortul de anul trecut. Compania valorează acum sute de milioane de dolari, potrivit cotidianului Financial Times.

Spre deosebire de alte afaceri cu ferme verticale dezvoltate în depozite imense, unităţile modulare mai mici ale Infarm sunt instalate în supermarketuri şi în interiorul restaurantelor. Aceste ferme hidroponice pot evita utilizarea pesticidelor datorită unui mediu strict controlat, iar reţelele lungi de aprovizionare sunt reduse prin oferirea produselor în punctele de comercializare.

Sute de ferme mici care cultivă zarzavaturi şi salate pot fi găsite în supermarketuri, în contextul în care Infarm a semnat contracte cu reţeaua Marks and Spencer în Marea Britanie, cu Kroger, în SUA, şi cu grupuri europene precum Metro, Casino şi Migros. În Germania, Infarm a semnat luna trecută contract cu Aldi.

LGT Lightstone, filiala pentru "investiţii de impact" a Princely House, din Liechtenstein, s-ar număra printre noii investitori ai Infarm, alăturându-se unor grupuri de investiţii precum Atomico, Balderton, TriplePoint, Cherry Ventures şi LocalGlobe.

"Fermele verticale sunt o afacere rezistentă la pandemie", a explicat un investitor.

Însă, deşi presiunile generate de pandemie asupra reţelelor de aprovizionare cu alimente au creat oportunităţi pentru producători noi precum Infarm, au afectat şi cererea din partea restaurantelor, care constituie un segment mic al afacerilor companiei.

Infarm a fost înfiinţată în anul 2013 de Osnat Michaeli şi de fraţii Erez şi Guy Galonska. Este în competiţie cu numeroase alte companii start-up care dezvoltă ferme în spaţii acoperite, precum Plenty, Bowery Farming şi AeroFarms.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici