Firmă producătoare de smartphone-uri care depăşeşte Apple în ceea ce priveşte livrările globale

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a fost al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din al doilea trimestru al anului, depăşind Apple, arată un raport al companiei de consultanţă Canalys, citat de CNBC.

3371 afișări
Imaginea articolului Firmă producătoare de smartphone-uri care depăşeşte Apple în ceea ce priveşte livrările globale

Firmă producătoare de smartphone-uri care depăşeşte Apple, în ceea ce priveşte livrările globale

Xiaomi deţine 17% din livrările globale de smartphone-uri, înaintea Apple, cu 14% şi după Samsung, cu 19%.

„Xiaomi îşi dezvoltă rapid afacerile de peste mări”, a declarat directorul de cercetare Canalys, Ben Stanton, într-un comunicat de presă, menţionând că livrările au crescut cu 300% de la an la an în America Latină şi cu 50% în Europa de Vest.

Producătorul chinez de smartphone-uri a înregistrat creşteri anuale de 83%, faţă de 15% în cazul Samsung şi 1% în cazul Apple.

Stanton spune că, pe de altă parte, telefoanele Xiaomi se adresează pieţei de masă, având un preţ mediu de vânzare cu 75% mai ieftin decât Apple.

Însă compania cu sediul la Beijing încearcă acum să pătrundă pe piaţa high-end. La începutul acestui an a lansat Mi 11 Ultra, un smartphone premium care începe de la 928 de dolari. De asemenea, a lansat Mi Mix Fold, primul său telefon pliabil, la peste 1.500 de dolari.

Xiaomi a beneficiat de problemele Huawei, odată cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume. Sancţiunile SUA au privat compania chineză de consumabile critice, inclusiv software şi cipuri, determinând scăderea vânzărilor sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici