Firmele americane de tehnologie se opun interdicţiei de imigraţie semnată de Trump

Aproape 100 de companii tehnologice, printre care Apple, Google şi Microsoft, au decis să conteste în justiţie interdicţia temporară de imigraţie semnată de preşedintele Donald Trump, susţinând că firmele americane vor avea de suferit, potrivit Reuteres.

1057 afișări
Imaginea articolului Firmele americane de tehnologie se opun interdicţiei de imigraţie semnată de Trump

Firmele americane de tehnologie se opun interdicţiei de imigraţie semnată de Trump

Plângerea companiilor, depusă la o Curte de Apel din Statele Unite, include şi alte firme din tehnologie, printre care Facebook, Twitter şi Intel, dar şi companii care nu fac parte din domeniul tehnologic, precum producătorul de îmbrăcăminte Levi Strauss şi compania din industria alimentară Chobani. Printre cele aproape 100 de firme implicate se numără şi eBay, Netflix şi Uber.

Interdicţia temporară de imigraţie semnată de Donald Trump, cea mai discutată măsură a sa de când a preluat administraţia prezidenţială, se confruntă cu diferite obstacole legislative.

Administraţia are termen până luni să justifice ordinul executiv care interzice intrarea refugiaţilor şi a imigranţilor din şapte ţări cu majoritate musulmană, după ce un judecător din Seattle a blocat iniţiativa lui Trump cu un ordin temporar de restricţie, emis vineri.

Firmele tehnologice din Statele Unite au fost cele mai vocale faţă de ordinul semnat de preşedinte, în contextul în care o mare parte din echipele acestora sunt formate din cetăţeni care nu sunt nativi americani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici