Firmele impozabile, dar neînregistrate în România pot cere rambursarea TVA pe 2009 până la 31 martie

Termenul pentru depunerea cererilor de rambursare a TVA aferentă anului 2009 de către companiile impozabile, dar nestabilite şi neînregistrate în acest scop în România a fost amânat de la 30 septembrie 2010 până la sfârşitul lunii martie 2011, prin hotărâre aprobată la final de an de către Guvern.

49 afișări
Imaginea articolului Firmele impozabile, dar neînregistrate în România pot cere rambursarea TVA pe 2009 până la 31 martie

Firmele impozabile, dar neînregistrate în România pot cere rambursarea TVA pe 2009 până la 31 martie (Imagine: Mediafax Foto)

Hotărârea modifică prevederile Codului Fiscal a fost aprobată după ce, în octombrie, Consiliul UE a adoptat o directivă prin care termenul limită de depunere a cererilor pentru returnarea TVA către persoane impozabile stabilite în alt stat membru decât statul membru de rambursare este prelungit până la finele lunii martie anul viitor.

Modificarea se va aplica şi companiilor stabilite în România, care pot solicita prin intermediul portalului electronic rambursarea TVA achitată anul trecut în alte state membre.

Directiva europeană a fost adoptată ca urmare a unor întârzieri şi probleme tehnice care au afectat dezvoltarea şi operarea portalelor electronice ale unor state membre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici