Firmele pot testa Declaraţia 394 înainte de 1 august pentru a identifica eventuale probleme

Firmele pot testa Declaraţia 394 înainte de 1 august pentru a identifica şi rezolva eventualele probleme tehnice ce ar putea apărea în sistem.

2348 afișări
Imaginea articolului Firmele pot testa Declaraţia 394 înainte de 1 august pentru a identifica eventuale probleme

Firmele pot testa Declaraţia 394 înainte de 1 august pentru a identifica eventuale probleme (Imagine Victor Ciupuliga / Mediafax Foto)

Noua Declaraţie 394, aferentă lunii iulie 2016, trebuie depusă începând cu 1 august 2016.

Astfel, un grup de 25 de firme, contribuabili mari şi mici, şi-au exprimat dorinţa să testeze noul formular şi să comunice constant cu specialiştii ANAF, pentru a fi identificate şi rezolvate eventuale probleme, a anunţat vineri ANAF.

Fiecare contribuabil poate descărca versiunile de test publicate de ANAF la adresa <https://chat.anaf.ro/d394.nsf> https://chat.anaf.ro/d394.nsf. Există două tipuri de aplicaţii care pot fi testate: Soft J – program Java, potrivit pentru contribuabili care utilizează programe informatice de contabilitate, care generează rapoarte în format .XML (pentru accesarea link-ului este necesara utilizarea Internet Explorer) şi Soft A – fişier PDF editabil, potrivit pentru contribuabilii cu o activitate economică medie, care generează lunar un număr restrâns de înregistrări (pentru accesarea link-ului este necesară utilizarea Internet Explorer)

După testarea Declaraţiei 394, contribuabilii pot obţine clarificări şi feedback de la adresa de email <mailto:admin.portal@mfinante.ro> admin.portal@mfinante.ro.

Principalele simplificări aduse de forma finală a D394 sunt stabilirea caracterului opţional al furnizării CNP, care se introduce doar dacă este colectat, introducerea excepţiei prin care, pentru livrările de bunuri/prestările de servicii efectuate către persoane fizice, până la 31 decembrie, se declară facturile cu o valoare individuală mai mare de 10.000 lei, introducerea precizărilor referitoare la faptul că nu vor fi declarate informaţiile referitoare la livrările/prestările şi achiziţiile intracomunitare, declarate prin D390, precum şi importurile/exporturile, prorogarea termenului de intrare în vigoare a D394, pentru facilitarea adaptării sistemelor informatice şi contabile ale contribuabililor la noile cerinţe , eliminarea obligaţiei depunerii retroactive a D394.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici