Firmele româneşti afectate de pandemie primesc o soluţie salvatoare. CE a aprobat schema de ajutor

Comisia Europeană a aprobat marţi o schemă românească de până la 358 de milioane de euro pentru sprijinirea întreprinderilor în contextul pandemiei de coronavirus.

1609 afișări
Imaginea articolului Firmele româneşti afectate de pandemie primesc o soluţie salvatoare. CE a aprobat schema de ajutor

Firmele româneşti afectate de pandemie primesc o soluţie salvatoare. CE a aprobat schema de ajutor

Potrivit unui comunicat al CE, măsura va fi deschisă microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii afectate de pandemia de coronavirus care îşi desfăşoară activitatea în sectoare precum industria prelucrătoare, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul şi sectorul serviciilor de cazare.

Ajutorul va consta în subvenţii directe. Măsura urmăreşte să ajute întreprinderile să finanţeze investiţii în active corporale şi necorporale.

Se preconizează că de măsură vor beneficia aproximativ 1.000 de întreprinderi. Comisia a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar.

„În special: ajutorul nu va depăşi 1% din bugetul total al schemei per beneficiar; va fi util pentru investiţii în active corporale şi necorporale, dar nu şi pentru investiţii financiare; nu va depăşi pragurile maxime stabilite pentru ajutoare în cadrul temporar şi se acordă până la 31 decembrie 2022”, se arată în comunicatul CE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ce,
ajutoare,
românia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici